Historien om elektriske hårklippere

2022-02-12



Elektrisk historieHårklippere


Hvilket får knivene til at svinge fra side til side. Det første par elektriske klippere blev opfundet af Leo J. Wahl. Som gymnasieungdom på Sterling High School eksperimenterede Wahl med en vibrerende elektromagnetisk motor. Senere som ingeniørstuderende ved University of Illinois forbedrede Leo Wahl sine designs ved at skabe et vibrerende medicinsk massageapparat til sin onkel J. Frank Wahl. Frank Wahl åbnede en fabrik til at producere og sælge Leo Wahls massageapparat. Den unge opfinder solgte massageapparaterne til barbershops, alt imens han erkendte behovet for at forbedre industriens nuværende værktøjer. Da hans onkel blev udnævnt til den mexicanske revolution, brugte Leo Wahl lejligheden til at overtage fremstillingsvirksomheden og eksperimentere med et nyt elektrisk hårklipperdesign.

I 1919 ansøgte Leo Wahl om patenter på sin nyudviklede elektromagnetiskehårklipper, og inden længe blev klipperne masseproduceret hos Wahl Manufacturing Company. Det var den første praktiske klipper med drivmotoren i hånden, i stedet for forbundet til en separat motor gennem en fleksibel aksel. Leo Wahl koncentrerede sig om at arbejde direkte med frisører for at forbedre sine hårklippere. I 1920 havde hans fabrik fremstillet og solgt tusindvis af klippere til barberere over hele USA.

Efter næsten et årti under fremstillingen patenterede Wahl sit endelige design af elektriske klippere i 1921. Han fortsatte med at købe 100 % af Wahl Manufacturing Company-aktier og omdøbte virksomheden til Wahl Clipper Corporation. Indtil sin død i 1957 arbejdede Wahl med barberere over hele landet for input til at designe mere bekvemt og effektivthårklippereog introducerede andre hårplejeværktøjer undervejs.

Elektriske klippere i dag

Hårklippereer mere kendt for deres brug i frisører. De er dog blevet meget populære til hjemmebrug og ses som et essentielt værktøj i korrekt mandlig pleje – da klipperen kan klippe både hår og skæg. Mange klippere er beregnet til at rumme tykt, groft hår og er generelt nemme at bruge. Forskellige justeringer kan give brugeren mulighed for at klippe håret til enhver ønsket længde.

Hårklippereer også gode alternativer til saks. I stedet for at gå ud til en frisør for at få en hurtig klipning, kan man nemt købe deres eget sæt klippere og klippe deres hår i komforten i deres eget hjem. Det betyder, at du sparer en masse tid og penge fra at blive brugt i frisøren. Dette gør elektriske klippere til en god investering for professionelle og hjemme-entusiaster.

Kunder, der ønsker at udføre et snit i barbershop-kvalitet på egen hånd, kan købe professionelle elektriske klippere. Disse værktøjer gør det muligt for brugeren at manøvrere let til mere komplekse frisurer. Heldigvis findes der en række elektriske klippere til en række prisklasser, der kan imødekomme et væld af forbrugernes og professionelle behov.

 
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy